Postnords kontor
Foto: Adam Wrafter/TT

Företagarna kräver skärpning av postleveranser

Företagarnas regionchef Emma Tonnes: Det blir en enorm frustration
1:48 min

Företagare i Sörmland har drabbats av att inte ha få post i tid eller inte alls. Därför kräver Företagarna i Stockholm och Mälardalen att posthanteringen förbättras.

Brev som organisationens medlemmar postar eller väntar på försvinner då och då i samband med Postnords posthantering, säger Företagarnas regionchef Emma Tonnes. Hon säger att företagare i området hör av sig till dem om försvunnen post.

– Avtal, fakturor eller leveranser till kunder har försvunnit eller tvärtom. Det blir en enorm frustration när det påverkar deras verksamhet.

Även regionkontoret har drabbats.

– Den senaste månaden har vi blivit drabbade genom att ett viktigt aktieägaravtal kommit bort och en anmälan till Bolagsverket vilket gett oss en förseningsavgift.

Företagarnas regionchef, Emma Tonnes, säger att posthanteringen med brev är oacceptabel och att Företagarna vill att posthanteringen i Sverige förbättras.

– Kan man förbättra någonting ska man göra det. Kan man ta in en annan aktör för att få lite konkurrens är vi för det, men då ska det kunna bli bättre.

Göte Svensson, produktionsområdeschef Postnord i Sörmland beklagar, men säger att man jobbar med att förbättra hanteringen

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".