Ulf Kristersson ekonomisk-politisk talesperson för Moderaterna.
Ulf Kristersson ekonomisk-politisk talesperson för Moderaterna. Foto: Marcus Ericsson/TT

Så ser Ulf Kristersson på Sverigedemokraterna

"Mina värderingar är inte SD:s värderingar"
1:44 min

Moderaternas nuvarande ekonomisk-politiske talesperson Ulf Kristersson meddelar att han kandiderar till ordförandeposten för Moderaterna.

Kristersson skriver på sin facebooksida att han står till förfogande. Fyra länsförbund har nominerat Ulf Kristersson till ordförandeposten.

– Jag känner ett ansvar och tror att jag kan bidra med mina erfarenheter. Om man känner det ansvaret så tycker jag att man ska ta det ansvaret också, säger Ulf Kristersson till Ekot.

Jag är alltså beredd att leda det lag som ska vinna valet 2018.

Frågan om Moderaternas relation till Sverigedemokraterna är en fråga som varit het under senare tid.

– Jag har inga problem med att Socialdemokraterna eller Miljöpartiet eller Sverigedemokraterna stöttar oss i vissa frågor. Men de jag vill förhandla fram vår gemensamma politik med är Alliansen, säger Ulf Kristersson.

Moderaternas nya ledare ska väljas på en extrastämma 1 oktober.

Kristersson har varit en av favoriterna sedan partiledaren Anna Kinberg Batra avgick förra veckan. Kristersson är uppvuxen i Torshälla och har bland annat varit kommunalråd i Strängnäs, mellan 2002 och 2006.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".