Polisbil med blåljus.
Foto: Johan Nilsson/TT

Sju anlagda bränder på kort tid i Eskilstuna

En garagelänga började brinna i bostadsområdet Viptorp i Eskilstuna på lördagskvällen. Räddningstjänsten fick larm vid 21-tiden.

Branden tog sig i regelverket och i isoleringen och rök spred sig i garagelängan.

Det hela upptäcktes ganska omgående och räddningstjänsten åkte dit och släckte. Bland annat var den tvungen att bryta upp två garageportar i samband med släckningen.

Väktare kallades in för att bevaka platsen så att ingen skulle ta sig in och stjäla saker från garagen.

På kort tid har det brunnit två gånger i garage på olika adresser på Skrinnarvägen i Viptorp. I fredags kväll brann en husvagn i området och branden spred sig till ett garagelänga.

I fredags brann det även i två bilar i Årby och Hällberga och i byggplast i Torshälla.

Sedan i torsdags har det brunnit på sju platser i Eskilstuna. Polis och räddningstjänst misstänker att samtliga bränder var anlagda. Men det finns officiellt inga misstänkta för bränderna.

Som P4 Sörmland rapporterade i fredags har antalet bilbränder i Eskilstuna ökat under sommaren jämfört med sommaren 2016. Under perioden maj-augusti i år var antalet anmälningar 31. Förra sommaren under samma period var antalet 26.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".