Sveriges Viktor Claesson (17) och Sebastian Larsson (7) klappar om varandra efter 0-4 segern i söndagens VM-kvalmatch mellan Vitryssland och Sverige på Borisov Arena. Foto: Janerik Henriksson/TT.
Sveriges Viktor Claesson (17) och Sebastian Larsson (7) klappar om varandra efter 0-4 segern i söndagens VM-kvalmatch mellan Vitryssland och Sverige på Borisov Arena. Foto: Janerik Henriksson/TT.

Stort beröm till Sebastian Larsson efter vinsten

Förbundskaptenen Janne Andersson ger sig sällan in på individuell spelarkritik offentligt. Efter 4-0 mot Vitryssland kunde han inte låta bli och berömde Sebastian Larssons insats mot Vitryssland.

– Sebastian Larssons match är bland det svettigaste jag har sett. Han gick i högsta fart hela tiden och fördelade bollar. Det är många meter han springer därute, säger Andersson.

Det var många som fick beröm efter storsegern, men en trio stack ut när förbundskaptenen spontant tog upp ämnet på presskonferensen.

– Den pålitlighet som spelare som Mikael Lustig, Andreas Granqvist och Sebastian Larsson visade, deras sätt att spela och agera, lyfter laget och det är otroligt kul att se.

Larsson kom in i landslagstruppen igen först i mars. Då var han tillbaka efter den knäoperation han gjorde efter EM 2016.

– Han har verkligen visat för mig vilken bra fotbollsspelare han är när han är med. Vad det sedan innebär för framtida laguttagningar vill jag inte säga något om, men med den här matchen har han stärkt sina chanser enormt.

Larsson debuterade i landslaget under Lars Lagerbäck i mitten av 00-talet. Han är uppe i 92 landskamper, men den absoluta majoriteten av dem har han tillbringat som en hårt arbetande tvåvägsspelare på en mittfältskant.

Dessutom har han då och då fått vikariera som högerback.

Larsson erkänner att han fått en blågul nytändning under Andersson - och slickar i sig när han får höra förbundskaptenens beröm.

– Jättekul att höra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".