Gianna Michelotti och Magdalena Gustavsson, projekt Miriam
Gianna Michelotti och Magdalena Gustavsson, projekt Miriam Foto: Katarina Wahlström.

Projekt Mirjam hjälper lågutbildade invandrarkvinnor till jobb

"Kvinnor kommer i jobb i lägre utsträckning än män"
3:10 min

Arbetsförmedlingens projekt Mirjam går ut på att underlätta för nyanlända kvinnor i Sörmland som står långt från arbetsmarknaden att komma i studier eller arbete.

Projekt Mirjam, som finns i Sörmland och Östergötland, och började för ett år sedan, presenterades på dagens konferens i Eskilstuna med fokus på jämställdhet. Syftet med konferensen är att lyfta goda exempel på jämställd integration och att utveckla nya lösningar inom området jämställdhet, arbete och integration. 

– Man har sett att kvinnor kommer i jobb i lägre utsträckning än män, säger Magdalena Gustavsson som är jämställdhetsansvarig i projektet.

– Vi kan hjälpa dem med vägledning, vi gör studiebesök hos arbetsgivare och pratar om jämställdhet bland annat. Vi har också mentorer som är en länk till det svenska samhället, säger Gianna Michelotti Husblad som är arbetsförmedlare i Eskilstuna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".