Ulf Kristersson
Foto: Claudio Bresciani/TT

M i Östergötland nominerar Kristersson

Christian Gustavsson, Moderaterna i Östergötland: Det finns ett starkt stöd för Kristersson
1:24 min

Moderaterna i Östergötland ställer sig bakom Strängnäsbon Ulf Kristersson som ny partiledare. Därmed har han säkrat en majoritet av ombudens röster.

Det här betyder att Ulf Kristersson nu har en majoritet med 102 röster – av totalt 200 – inför extrastämman den 1 oktober. Senast på måndag ska alla län ha lämnat sina förslag till valberedningen. 

– Vi har under två veckor har haft kontakt med väldigt många av våra lokala företrädare, då blir det väldigt tydligt att det finns ett starkt stöd för Ulf Kristersson, säger Christian Gustavsson, förbundsordförande för Moderaterna i Östergötland.

Av de länsförbund som hittills nominerat efterträdare till Anna Kinberg Batra, så hade Ulf Kristersson säkrat 90 av de 200 stämmoombudens röster.

Med de 12 från Östergötland kommer Kristersson nu upp i 102 av 200 röster och har därför en knapp majoritet bakom sig. Då återstår fortfarande nomineringar i flera län.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".