En 41-årig kvinna och en 18-årig man misstänks för mord och mordförsök på kvinnans föräldrar i en sommarstuga utanför Arboga i början av augusti. Foto: Pavel Koubek/TT.
Vägen till sommarstugan där en man mördades och hans hustru skadades i början av augusti. Foto: Pavel Koubek/TT.

Sommarstugemorden: Ex-pojkvännen överklagar fängelsedomen

Anhöriga till den 42-åriga kvinnans ex-make kräver mer i skadestånd än vad tingsrätten dömde ut.

Det framgår av en skrivelse från de anhörigas ombud Brage Åman.

De åtta anhöriga kräver 100 000 kronor vardera för psykiskt lidande. 

– Det tycker vi är en skälig ersättning och vi tycker att också syskonen har haft en sådan relation till honom att de bör få ersättning, säger de anhörigas målsägandebiträde Brage Åman till TT.

En del av de anhöriga fick ingen ersättning alls och andra, bland annat föräldrarna, fick 75 000 kronor vardera, men alla åtta kräver alltså 100 000 kronor vardera.

I fredags överklagade den 42-åriga Eskilstunakvinnan sin livstidsdom och under måndagen överklagade också kvinnans ex-pojkvän. Han vill ha straffet sänkt straff och vill slippa bli utvisad. Han dömdes till 14 års fängelse.

Expojkvännen försvarsadvokat Lars Jähresten skriver i sin överklagan att tingsrätten inte i tillräcklig omfattning har tagit hänsyn till dom för honom förmildrande omständigheterna som föreligger i målet och att han ska ha blivit manipulerad till gärningarna av den 42-åriga kvinnan.

Ex-pojkvännen dömdes för mord och mordförsök till 14 års fängelse, utvisning och förbud att återvända till Sverige för mordet på kvinnans pappa och mordförsök kvinnans mamma. 

Kvinnan dömdes av Västmanlands tingsrätt för mord och mordförsök på föräldrarna samt anstiftan till mord på sin make. Hon vill bli friad på samtliga åtalspunkter.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".