circle k
Foto: Filip Lundh.

Ansvarig: Säkerheten är god på Circle K

"Det är helt meningslöst att råna Circle K"
3:44 min

Säkerheten är god på bensinbolaget Circle K:s anläggningar, men det går inte att skydda sig till helt och hållet. Det säger säkerhetschefen Peter Lorentzon.

Bensinstationen Circle K på Vasavägen i Eskilstuna rånades i natt och det är andra gången på kort tid.

En ensam man med täckt ansikte hotade personalen med ett pistolliknande föremål genom nattluckan och krävde pengar.

Rånaren fick inte med sig inga pengar, utan försvann därifrån med några cigarettpaket.

– Det är oerhört tråkigt att det här inträffat och att det finns individer som är beredda att råna oss och andra företag och privatpersoner. Vårt fokus är att finnas närvarande och att vi gör allt vi kan för att de ska känna sig trygga, säger Peter Lorentzon säkerhetschef på bensinbolaget.

Han säger att bensinbolaget har bra säkerhetsrutiner.

– Vi har jobbat strukturerat under många år. Ända sedan 2009 har vi slutna kontanthanteringssystem på alla våra bemannade stationer i hela Sverige. Det finns inga kontanter att få tag på. Personalen kommer inte åt dem och det är helt meningslöst att råna Circle K. Vi har också bärbara larm och kamerasystem på våra anläggningar och vi jobbar med dörrautomatik där dörrarna är default låsta. Det viktigaste är att vi har säkerhetsutbildad personal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".