Två män i blåa tröjor
Robin Meng och Peter Ojala är lägerledare. Foto: Annizeth Åberg/Sveriges Radio.

Stor satsning på rekrytering till parasport

Stefan Jansson, ansvarig: Vi tror att det är en modell för fler sporter
4:44 min

I helgen kommer över åttio deltagare till Eskilstuna för att delta i Parasportförbundets träningsläger.

Det kallas för Rookie camp och syftet är att väcka intresse för elhockey, bordtennis, skytte, rullstolsrugby, paraishockey och rullstolsinnebandy.

Lägret kommer att spridas ut över hela Eskilstuna och träningsledarna har själva bakgrund inom sporterna och flera är även landslagsaktuella. En av dem är Robin Meng som till vardags spelar i Eskilstuna Lindens kälkhockeylag.

– Det känns jättebra och Eskilstuna är en bra stad att vara i. Vi har kört några läger innan. Vi har haft ett bra samarbete tidigare. Det var naturligt att fortsätta. Vi tror att det är en modell för fler sporter så därför kör vi sex sporter, säger en av de rekryteringsansvarig, Stefan Jansson.

Robin Meng har kört kälkhockey många år och även spelat rullstolsbasket och är nu ledare.

– Det känns jättebra. Det kommer att bli jättekul. Kul att det kan komma nya människor och testa. Det är jätteviktigt för framtiden för att få fram yngre, att vi växer i alla idrotter och alla lag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".