Handboll. Foto: Rickard Sturesson/Sveriges Radio.
Foto: Rickard Sturesson/Sveriges Radio.

Sekunddrama när Guif vann mot Sävehof

Adam Krantz, målvakt i Guif: Vi gör en supermatch
2:40 min

I elitserien i handboll tog Guif säsongens första seger i nya arenan i Eskilstuna, när de slog topptippade Sävehof med 29-28.

Så var det dags. Guif första hela säsong i nya arenan har kickat igång. Den började dock i moll när det blev förlust i hemmapremiären för lite mer än en vecka sedan. Efter det har Eskilstunas handbollsstolthet lyckats ta en viktig bortaseger mot Hammarby och i bara farten kom en riktigt elegant viktoria mot Sävehof hemma i Eskilstuna.

Strax över 1 700 personer såg på när Guif inledde starkt direkt och gick upp i en ledning som de sedan höll i stora delar av matchen. Gästerna från Partille hade visserligen ett övertag målmässigt vid ett par tillfällen men Guif kändes snäppet starkare kvällen igenom.

Trots det blev det en nagelbitare mot slutet och Guifslarv gjorde att Sävehof fick en chans att komma tillbaka och få med sig en poäng på bussen hem. Men marginalerna var på Guifs sida som nu ska försöka bygga upp en hemmaborg, så bortalagen har svårt att ta poäng på resterande del av säsongen.

Mål, Guif: Jesper Lindgren 6, Emil Persson 6, Emil Hansson 5(2), Markus Sjöbrink 3, Marcus Ekman 3, Emil Andersson 2, Simon Sonesten 2, Mathias Tholin 1.

Mål, Sävehof: Jonas Larholm 7, Viktor Fridén 6(5), Viktor Ottosson 4, Johan Jakobsson 4, Gzim Salihi 3, Joakim Larsson 1, Henrik Johansson 1, Vetle Eck Aga 1, William Bogojevic 1.

Utvisningar, Guif: 3x2 Sävehof: 3x2.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".