Bild på skolskjutsfordon, sen bild på mamma Heidi och sonen Jamie.
Mamma Heidi och sonen Jamie. Foto: Janerik Henriksson/TT.

7-årige Jamie förlorade frågan om skolskjuts i Förvaltningsrätten

Sjuårige Jamie, som har downs syndrom, får inte skolskjuts till särskolan i Katrineholm när han bor hos sin mamma i Vingåker. Det har nu förvaltningsrätten kommit fram till i en dom.

Därmed går domstolen på samma linje som Katrineholms kommun som inte anser sig vara skyldig att betala för skolskjutsen förutom när han bor hos sin pappa i Katrineholm där han är skriven.

Förvaltningsrätten, som avslår ett överklagande, anser att Katrineholms kommun har haft grund för sitt beslut att neka Jamie skolskjuts.

Om den ena föräldern bor i en annan kommun har kommunen inte någon skyldighet att svara för kostnader för skolskjuts utanför den egna kommungränsen, enligt domstolen.

Sjuårige Jamie bor växelvis hos sina föräldrar. Mamman har fört fram att hon har oregelbundna arbetstider och därför inte kan hämta och lämna Jamie på skolan eller fritids varje dag.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".