Polisbil med blåljus.
Foto: Johan Nilsson/TT

Brutalt rån mot rullstolsburen i Eskilstuna

I Eskilstuna inträffade sammanlagt fyra personrån mellan fredag och söndag, bland annat ett mot en rullstolsburen man.

Den rullstolsburne mannen 60-årsåldern blev vid 8-tiden på söndagen misshandlad och rånad i Råbergstorp.

Enligt polisen satt han i rullstolen utanför bostaden när tre personer knuffade ur honom, slog honom med knytnävarna och hotade honom med en kniv.

De gick sedan in i hans lägenhet och stal tre mobiltelefoner. Den rullstolsburne mannen klarade sig utan allvarligare skador. Ett vittne uppges ha sett tre personer springa från platsen.

En kvinna i 40-årsådern blev omkullknuffad av två gärningsmän och blev av med sin väska på Uttermarksgatan i fredags kväll och en kille på moped blev pistolhotad och blev rånad på sin moped vid Bellmansplan i lördags kväll. Mannen var på väg med sin moped då han mötte 7-8 andra personer som stoppade honom och under vapenhot tog hans moped.

Ingen har gripits för rånen.

Och polisen kunde i fredags också avstyra ett rån mot ICA vid Gillbergaplan. Polisen hade fått tips om att ett rån var på gång och grep en man när han drog upp en halsduk över ansiktet och drog upp en kniv för att gå in i butiken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".