Hedvig Lindahl.
Hedvig Lindahl. Foto: TT.

Hedvig Lindahl satsar mot VM om två år

"Skrivit på för två år med Chelsea"
2:58 min

Landslagsmålvakten Hedvig Lindahl från Marmorbyn i Vingåker har skrivit på för två år i Chelsea. Parallellt är hon överens med landslagsledningen om satsning mot VM om två år.

Hedvig Lindahl var på intet sätt säker på en landslagssatsning efter förlusten mot Nederländerna i EM i somras. Sedan dess har hon haft ett antal rejäla snack med nye förbundskaptenen Peter Gerhardsson och där fick hon beskedet att landslagsledningen fortfarande räknar med henne.

– Jag ska ju ändå satsa två år till i Chelsea och håller jag mig konkurrenskraftig där håller jag mig konkurrenskraftig i landslaget, säger hon.

Hon ser också slutet av sin aktiva karriär och hon har större delen kunna leva på sin idrott och det är på gott och ont, menar hon.

– Jag är nog fast i fotbollsbranschen eftersom jag inte gjort något annat tidigare, säger hon.

– Mina kunskaper och erfarenheter inom fotbollen är värdefulla för kommande landslag och damfotboll, tror Hedvig Lindahl.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".