Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Rödbetsburgare med avocado, coleslow och sötpotatisstripps.
Foto: Malin Randeniye
Lyssna
(2:16 min)

Malin med Malin om den nya trenden med grön macho-mat

Publicerat måndag 9 oktober 2017 kl 15.42

En av höstens hetaste mattrender är riktigt grabbig mat, men med gröna förtecken.

Matinspiratören Malin Randeniye menar att medvetenhet om miljö och hälsa har påverkat även machokulturen i år. Förändringen innebär att den centreras kring grönsaker och vegetarisk mat istället för att nästan helt handla om kött som tidigare.

Det betyder ju inte att det bara är män som ska kunna äta den utan snarare att det är maskulina rätter som exempelvis hamburgare, korv och pizza som vegomat.  

Enligt Malin Randeniye har tidigare gröna trender som rawfood och växtbaserad kost varit riktade främst till kvinnor, med fräscha små portioner av råa grönsaker. Den gröna grabbiga maten är något helt annorlunda och något som man blir rejält mätt på.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".