Recept på rödbetsburgare

Frida Eriksson var med och gjorde årets sommarspecial av Mat med Malin och här är hennes variant av rödbetsburgare.

6-8 st.

750 ml grovrivna rödbetor (4-5 st.)

150 g havregryn

1 liten lök

250 g fetaost

2 klyftor vitlök

2 msk olivolja

2 ägg

1 knippe färsk basilika

Salt och peppar

 

Tillbehör

Hamburgerbröd

1 mogen skivad avokado

Coleslaw

Sötpotatis- och palsternackepommes frittes. 

Gör så här:
Skala och riv rödbetor, lök och vitlök och lägg i en stor skål. Tillsätt olivolja, ägg och havregryn. Blanda om väl och tillsätt fetaost, basilika, salt och peppar. Blanda om och låt stå i 30 minuter. Forma till ca 1,5 cm tjocka burgare och stek eller grilla några minuter på varje sida på medelstark värme. Servera tillsammans med tillbehören.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".