Mikael Edlund, S-ordförande i personalutskottet, Eskilstuna. Foto: Michael Berwick/Sveriges Radio.
Mikael Edlund, ordförande i vård- och omsorgsnämnden lovar att gamla ska få välja varifrån maten köps in. Foto: Michael Berwick/Sveriges Radio.

Ansvarig politiker lovar: Fler handlare ska leverera mat till hemtjänsten

1:30 min

Ansvarig politiker i Eskilstuna lovar ökad konkurrens så att fler handlare ska kunna leverera mat till gamla inom hemtjänsten.

Pensionärer och lokala handlare i Eskilstuna är kritiska till kommunens e-handel för matvaror inom hemtjänsten, men hoppas nu på bättre valfrihet när avtalet ska omförhandlas efter nyår.

På Eskilstuna kommun medger man att upphandlingen var ett misslyckande som slog mot den lokala handeln.

När avtalet förnyas efter nyår ska fler lokala handlare inkluderas, säger vård- och omsorgsnämndens ordförande Mikael Edlund (S).

– Vi såg direkt när upphandlingen var gjord att fick kritik över att vissa lokala handlare blev exkluderade och vi tyckte att det var lyckligt. Vi erkänner från majoritetens sida och jag tror hela nämnden säger att vi gjorde en dålig upphandling. Vi skulle ha delat upp stan på flera delar för att få med fler leverantörer. Det tar vi med oss in i framtiden.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".