Karin Eriksson ska se Rolling Stones.
Karin Eriksson från Nyköping ska se Rolling Stones i Stockholm. Foto: Katarina Larsson/SR och Patrik Stollarz/TT.

Karin från Nyköping ska se Rolling Stones ikväll

0:45 min

En av de största rockgrupperna genom tiderna, brittiska Rolling Stones, uppträder på Friends Arena i Solna ikväll och Karin Eriksson från Nyköping ska dit.

Rolling Stones turné inleddes i Hamburg i början av september inför 82 000 åskådare. Gruppen gör 13 konserter på Europaturnén.

Karin Eriksson från Nyköping ska se gruppen på Friends arena i Solna ikväll och det blir en lång dag. Först tar hon hand om barn på en förskola tidigt på morgonen och i eftermiddag bär det av i bil till Solna.

– Det ska bli jätteroligt. Jag älskar att gå på konserter och Stones är ju ett band som man inte fattar finns och håller på.

– Jag passar på nu medans de håller på man vet ju inte hur länge de orkar. De är jättehäftiga och har gjort mycket för musikhistorien och har påverkat mycket musik som finns idag. Det är fortfarande gångbart. Om man lyssnar på The Hives och Mando Diao så låter det som Stones, säger Karin Eriksson.

"Blue & Lonesome” är gruppens senaste skiva och musiken på den är en återgång till deras rötter i bluesmusiken.

Det pratas nu om att det kanske är sista gången man har möjlighet att se och uppleva den legendariska gruppen som bildades i början av 60-talet, för medlemmarna är för länge sedan pensionärer och en stor del av deras fans också.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".