Joakim Rutegård och Micke Bergfors.
1 av 2
Joakim Rutegård och Micke Bergfors. Foto: Kerstin Svenson.
Frisör
2 av 2

Min frisör och jag: Om Joakims hårfärg, relationer och uppfinningar

10 min

Joakim Rutegård en klipptid hos sin frisör Micke Bergfors. De brukar avhandla samtalsämnen om allt från relationer och barn till olika uppfinningar.

 – Har man ett problem i sin relation så är dialogen viktig, säger Micke och konstaterar att om man inget säger så hittar man aldrig lösningen på ett problem. 

Joakim har varit Mickes kund sedan 1982. Första gången han slog sin ner i frisörstolen på Mickes salong ville han ha en syntfrisyr med snaggade sidor och nacke, lång lugg och blekta slingor upptill.

– Jag fick en skjuts i min frisörkarriär då. Alla dina kompisar kom till mig för att få samma syntfrisyr, säger Micke som idag ska färga och klippa håret på Joakim. Micke tycker att han ska välja en kall färg för att looken som bli så naturlig som möjligt. 

Joakim är entreprenör ut i fingerspetsarna. Att hitta innovativa lösningar inom olika problemområden är en stor del av hans liv. För några år sedan var han med i SVT-produktionen ”Draknästet”. Där fick han utlopp för sitt visionära tänkande. 

– Det är en del som har sett mig på tv. När jag var på macken härom sistens kom en dam fram och frågade om jag hade uppfunnit något nytt. 

Hon hade en innovativ idé som Joakim tyckte lät intressant.

I serien Min frisör och jag får vi vara flugan på väggen och lyssna in på ett öppet samtal mellan en frisör och en kund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista