Mediakollarna Annica Edwall och Kajsa Engstrand.
Foto: Urban Hedqvist

Mediakoll om varför landsbygdsfrågor är så viktiga

Dagens Mediakollare Kajsa Engstrand och Annica Edwall tipsar om allt från äckelspännande teveserier till glesbygdspoddar med bäring på storpolitiken.

Annica Edwall
Läget i landet - bok av journalisten och författaren Po Tidholm som innehåller 89 tankar om periferier, politik och varför landsbygdsfrågan är viktigare än du tror.

Norrlandspodden - podd med ovan nämnda Po Tidholm och ledarskribenten Sofia Mirjamsdotter. Här diskuterar Po och ledarskribenten Sofia Mirjamsdotter ämnen som berör glesbygden och Norrland. Men man tar även upp kopplingar och trender i omvärlden.
Både boken och podden får mig att se något klarare i de grumliga vatten vår samtid utgör, vilket behövs för att inte deppa ihop helt!

Kajsa Engstrand
Brev till en seriemördare - dokumentärfilm av Manal Masri om att försöka förstå varför hennes bror blev skjuten av Peter Mangs. En viktig film för man får förståelse för vilka stora konsekvenser en så'n ruskig händelse kan få för en familj

Top of the Lake (säsong 2) China Girl - teveserie i SVT på måndagar där kriminalkomissarien Robin Griffin är tillbaka, i Sydney denna gång. Oemotståndlig äckelspänning i en sjaskig miljö präglad av makt och ofrivilligt moderskap.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista