Volvo CE drog upp vinsten för Volvo tredje kvartalet

2:12 min

Volvo presenterade på fredagen sitt resultat för det tredje kvartalet.

Det företag inom koncernen som framförallt bidrog till vinstökningen var Volvo Construction Equipment med stor produktion i Eskilstuna.

– Det är två saker. Vi ser ett resultat av ett långsiktigt och enträget arbete med produktivitet och ett antal åtgärder inom VCE och marknadsläget som ändrat sig. Tillväxten på marknaden i Europa är 15 procent, Nordamerika 7 och Sydamerika 6, Asien 12, men marknaden i Kina har förbättrats kraftigt, med 74 procent, säger Jörgen Svenningsson, produktionschef för de europeiska fabrikerna på Volvo CE.

Resultatet för hela Volvokoncernen har på ett år förbättrats, framförallt med bidrag från Volvo Construction Equipment, skriver ledningen i delårsrapporten.

För Volvo CE blev resultatet två miljarder tredje kvartalet jämfört med 600 miljoner kronor samma period förra året vilket är en ökning med 237 procent.

Hittills i år har resultatet förbättrats från 1,7 till 6,1 miljarder kronor jämfört med de tre kvartalen 2016.

Efterfrågan på anläggningsmaskiner fortsätter att stiga på de flesta marknader, framförallt i Kina, med 74 procent. Orderingången på anläggningsmaskiner ökade med 45 procent.

Som P4 Sörmland rapporterade i veckan har Volvo valt att fastanställa 45 av 110 inhyrda i produktionen i Eskilstuna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista