Anna Lena Bergström
Anna-Lena Bergström, ordförande i Gnesta filmstudio, gläds över det ökade intresset för lokala filmvisningar. Foto: Cecilia Tengmark/Sveriges Radio /Dan Hansson / SvD / TT

Därför ökar intresset för lokala filmklubbar

2:06 min

På flera håll i Sörmland märks ett växande intresse för lokala filmvisningsklubbar.

I Gnesta har antalet medlemmar i den lokala filmstudion ökat. Där har man nu fler medlemmar än vad det finns stolar till på filmvisningarna. 

– Jag tror många tycker att det här är en möjlighet att få se film som kanske ger mer substans och eftertanke, menar Anna-Lena Bergström som är ordförande i Gnesta filmstudio.

Intresset för lokala filmklubbar har ökat på flera håll i Sörmland. Till Strängnäs filmstudio, som har 80 platser på sina visningar, står många på kö, och i Nyköping pågår diskussioner om att starta upp en ny filmstudio.

Att det här är ett billigare alternativ till den vanliga bion kan ha bidragit till det ökade intresset, tror Anna-Lena Bergström.

– Titta på vad det kostar att gå på stora kulturevenemang idag, det är ju massor med pengar. Alla människor har inte råd, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".