Emil Hansson, Guif
Emil hansson gjorde fyra mål i Guifs förlustmatch hemma mot Alingsås. Foto: Felix Andersson

Alingsås kontringar fällde Guif

2:04 min

Det var länge jämnt och spännande mellan Eskilstuna Guif och Alingsås HK i Stiga Sports Arena. I mitten på den andra halvleken drog Alingsås i en högre växel och kunde till slut ta en komfortabel seger. Slutresultatet skrevs till 22-27 (13-12).

Eskilstuna Guif har haft det tufft på hemmaplan de senaste veckorna. Spelet har inte klaffat samtidigt som motståndet har varit av hög klass.

På fredagskvällen stod Alingsås på andra sidan mittlinjen. Det var två lag som möttes i Alingsås för ett par veckor sedan, då var det Alingsås som drog det längsta strået efter en böljande match.

Det var en jämn inledning på matchen i Eskilstuna. Hemmalaget Guif hade försprång målmässigt under en stor del av matchen och hade faktiskt 13-12 i halvtid. I mitten på den andra halvleken började Guif slarva samtidigt som Alingsås höjde sitt försvarsspel ett par nivåer. Det gjorde att gästerna, som är ett av Handbollsligans snabbaste lag, kunde avgöra matchen och ta hem segern tack vara många fina kontringar.

- Vi gjorde inte det vi hade pratat om innan matchen, det är väldigt tråkigt, säger en märkbart besviken Emil Hansson i Guif kort efter slutsignalen.
 

Eskilstuna Guif-Alingsås 22-27 (13-12)

Eskilstuna Guif: Mathias Tholin 6, Emil Hansson 4 (2), Daniel Ekman 3, Emil Andersson 3, Jesper Lindgren 2, Robin Andersson Dickfors 2, Markus Sjöbrink 1, Fredrik Gustavsson 1 (1)

Alingsås: Andreas Berg 8, Felix Claar 6, Magnus Persson 5 (1), Andreas Flodman 3 (1), William Andersson Moberg 3, Oscar Bergendahl 2.

Utvisningar, Guif: 0x2 Alingsås: 1x2.

Publik: 1 880.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista