Skavsta flygplats och parfym vid tax-free
Parfymen stals från flygplatsens tax-freebutik. Det är ej Skavstas tax-freebutik på bilden. Foto: Janerik Henriksson/TT, Gorm Kallestad/TT

Berusade män nekades flyga – greps senare för parfymstöld

Två berusade män i 30-årsåldern nekades att flyga från Skavsta flygplats utanför Nyköping under lördagen. När polisen senare anträffade personerna hade de stulit parfym för flera tusen kronor.

– De har försökt ta sig hem från Skavsta flygplats vid två tillfällen, men de har varit så pass berusade att flygkaptenerna sagt nej, säger Mia Magnusson, vid polisens ledningscentral i Södermanland.

Männen tog sig därefter till ett hotell som ligger i anslutning till flygplatsen där de, enligt polisen, ska ha uppträtt stökigt.

– De började stöka med gäster och när patrullen då skulle åka ut och ta dem för berusning så hittade de stöldgods på dem, säger Mia Magnusson.

Det rörde sig om parfymflaskor till ett värde av omkring 8 000 kronor som männen ska ha tagit från flygplatsens tax-freebutik. 

Männen greps misstänkta för stöld och kommer höras när de nyktrat till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista