Kvinna sitter med rosa tröja
Christina Nilsson Lööw från Härad tycker att det finns många felaktigheter i utredningen. Foto: Robin Gustafsson/Sveriges Radio.

De protesterar mot skolnedläggningar i Strängnäs

1:47 min

Strängnäsbor samlades för att visa sitt missnöje på barn- och utbildningsnämndens sammanträde på tisdagskvällen.

Sedan skolstrukturutredningen blev offentlig i förra veckan har den kritiserats av så väl politiska partier som invånare i Strängnäs. I flera av de områden där skolor är nedläggningshotade har föräldrar varit ute och själva mätt lokaler då man inte litar på det som angetts i utredningen, och fel har hittats.

Utredningens syfte var att flytta om pengar inom grundskolan, från lokalkostnader till undervisning.

Under nämndsammanträdets frågestund för allmänheten lyftes frågor om hur skolskjuts skulle fungera och om man vägt in konsekvenserna det skulle kunna ha på elevernas skolgång och landsbygdens fortsatta vara eller icke vara.

En person stod dock ut. Hon såg bara pedagogiska fördelar av förslagen och önskade att nämnden skulle ta beslut inom tidsramen som är satt, då hennes femåring står inför ett stundande skolval.

Har du synpunkter om skolfrågan? Kontakta gärna mig som reporter: annizeth.aberg@sverigesradio.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista