Avokadohummus i burk
Malin Randeniyes egengjorda avokadohummus. Foto: Malin Randeniye

Mat med Malin: Så gör du hummus av avokado

1:55 min

P4 Sörmlands matinspiratör Malin Randeniye sätter en grön tvist på den klassiska kikärtsröran.

Avokado innehåller en hel del fett för att vara grönsak (eller frukt som den egentligen är).

Ungefär 15 % av avokadon är fett vilket förstås är lågt om man jämför med vissa chark- och mejeriprodukter. Avokado kan ge extra krämighet i bland annat smoothies och chokladmousser, men det är också gott att grilla.

Avokadohummus – så gör du

  • 1 burk à 400 g kikärtor
  • 2 väl mogna avokador
  • 1 klyfta vitlök
  • juice från 1 citron
  • Salt och peppar

Mixa avokado och kikärtor. Riv i vitlök och pressa i citron. Blanda allt och smaka av med salt och peppar. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".