Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Avokadohummus i burk
Malin Randeniyes egengjorda avokadohummus. Foto: Malin Randeniye
Lyssna
(1:55 min)

Mat med Malin: Så gör du hummus av avokado

Publicerat måndag 30 oktober 2017 kl 15.28

P4 Sörmlands matinspiratör Malin Randeniye sätter en grön tvist på den klassiska kikärtsröran.

Avokado innehåller en hel del fett för att vara grönsak (eller frukt som den egentligen är).

Ungefär 15 % av avokadon är fett vilket förstås är lågt om man jämför med vissa chark- och mejeriprodukter. Avokado kan ge extra krämighet i bland annat smoothies och chokladmousser, men det är också gott att grilla.

Avokadohummus – så gör du

  • 1 burk à 400 g kikärtor
  • 2 väl mogna avokador
  • 1 klyfta vitlök
  • juice från 1 citron
  • Salt och peppar

Mixa avokado och kikärtor. Riv i vitlök och pressa i citron. Blanda allt och smaka av med salt och peppar. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".