Flygplan flyger
Flygplanet från Ryan Air lyfte från Skavsta – och lämnade Akim kvar på marken. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Efter bomblarmet: Flyg lyfte från Skavsta utan alla resenärer

1:52 min

Skavsta flygplats fick utrymmas – då lyfte flyget till Skopje utan att alla resenärer var med. Bland annat Akim från Stockholm.

Det var vid lunchtid under onsdagen som Skavsta flygplats fick utrymmas efter att ett misstänkt explosivt föremål hade hittats, något som senare visade sig vara ofarligt.

Akim från Stockholm hade checkat in sitt bagage och skulle tillsammans med fyra personer till resa till Skopje när de evakuerades från flygplatsen. Då lyfte planet utan Akim och hans vänner.

– Hur kan flyget gå utan oss? Jag har betalat biljetten och stängt mitt företag och folk väntar på mig där nere, säger han, och berättar samtidigt att nästa plan går först om några dagar.

Joakim Lindholm, vice vd på Skavsta flygplats, beklagar det inträffade.

– Det är jättetråkigt när det drabbar personer på det här sättet. Passagerare måste ta kontakt med flygbolaget för att se vad de erbjuder för kompensation, säger Lindholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista