Pixlad bild på huvudmisstänkta mannen och kvinnan.
Både den dömde mannen och kvinnan har överklagat sina domar till hovrätten. Foto: Anders Wiklund/TT

Sommarstugemorden: Åklagaren lägger fram ny bevisning i hovrätten

2:10 min

I dag inleds rättegången i hovrätten om de så kallade sommarstugemorden utanför Arboga i augusti 2015 och 2016.

Den 42-åriga kvinnan dömdes i tingsrätten till livstids fängelse för bland annat mord på sin pappa, mordförsök på sin mamma och anstiftan till mord på sin tidigare make. Kvinnan misstänks också för bland annat bedrägeribrott.

 I rättegången som inleds i dag kommer delvis ny bevisning läggas fram, säger åklagaren Jessica Wenna.

Det handlar dels om var kvinnan befann sig när exmaken mördades, dels uppgifter kring en livförsäkring kvinnan misstänks ha tecknat i exmakens namn. 

– I mitt fall har jag åberopat någon ny bevisning i den del som rör mordet på hennes make.

Kan du säga någonting om vad det handlar om?

– Ja, det är ett vittnesförhör som ytterligare styrker att det var 42-åringen som tecknade den här livförsäkringen som fanns i makens namn.

Dessutom kommer anhöriga till kvinnan, som också är misstänkta för inblandning i mordet på den före detta maken, höras som vittnet i attacken mot kvinnans föräldrar.

Både kvinnan och hennes tidigare sambo i 20-årsåldern är fortfarande häktade, kvinnan med restriktioner. Båda har genomgått en rättspsykiatrisk undersökningen, men ingen av dem anses vara allvarligt psykiskt sjuka.

Den tidigare sambon har erkänt mord och mordförsök på föräldrarna och dömdes till 14 års fängelse och utvisningar landet. Också han har överklagat till hovrätten.

Rättegången beräknas hålla på i 30 dagar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista