Anna Frölander och Annica Edwall.
Anna Frölander och Annica Edwall. Foto: Urban Hedqvist/Sveriges Radio.

Mediakollaren Annicas röda tråd är avvikande beteende

2:04 min

Annica Edwall tipsar om en serie och en bok på temat avvikande beteende. Anna Frölander

Annica Edwalls tips

  • Nya serien "Mindhunter" (Netflix) handlar om det mossiga FBI under 70-talet och hur två agenter börjar utveckla nya arbetsmetoder för att förstå hur seriemördare tänker.
  • Boken "Mannen mellan väggarna" av Emma Ångström är spännande och en bra gestaltning av den stegrande känslan av sorg och utanförskap hos flickan Alva och vad det kan leda till för ruskigheter! FBI bör nog kontaktas...

Anna Frölanders tips

  • Boken ”En gång i veckan drömmer jag att jag är i Iran” av Samira Motazedi beskriver livet som asylsökande i Sverige. Det är drabbande och upprörande, dels att få ta del av den personliga kampen men också om hur byråkratin, likt ett monster, slukar människan. Läsningen känns som att få öppna dörren till en för mig helt okänd värld.
  • Dokumentärfilmen ”Burden – en kula för konsten” (SVT) handlar om den amerikanska konstnären Chris Burden som på 70-talet slog igenom stort genom att i konstens namn utsätta sig själv för livsfara. Filmen ger en fördjupad bild av Chris Burdens konstnärskap men väcker också frågor kring vad som är konst.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista