Andreas Wikström insatsledare vid Räddningstjänsten i Eskilstuna Foto: Johanna Jennische/Sveriges Radio
Andreas Wikström insatsledare vid Räddningstjänsten i Eskilstuna. Foto: Johanna Jennische/Sveriges Radio

Här är Räddningstjänstens nya toppmoderna brandbil

2:36 min

Stationens nya basbil är av årsmodell 2017 och en dag gammal. Med större säkerhet, automatisk stege och nya linjer är den snart redo för trafik.

Andreas Wikström är insatsledare på Räddningstjänsten i Eskilstuna och visar upp den nya basbilen som är specialbeställd för stationen.

– Det som är nytt med basbilarna som kommer nu är att vi har plockat ut rökskyddet som vi har på våra rökdykare och satt ute i skåpen istället för att vi ska få en nyttigare och renare miljö inne i hytten, säger insatsledare Wikström och menar att rökdykarna nu kan sitta både skönare och bättre bältade.

På den nya bilen fälls stegarna ut automatiskt via en lucka i taket och bilen är försedd med en kamera med 360 graders vinkel vilket gör att föraren kan se om någon eller något befinner sig i närheten av bilen.

Enligt Andreas Wikström går bilen går att känna igen med sina modernare linjer i reflexerna och är redo att användas så fort stationen får ett larm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista