Jörgen Leidebrant och Linda Ettehag Kviby.
Foto: Urban Hedqvist

Mediakolls Jörgen Leidebrant om varför Paddington 2 är en så oemotståndlig film

1:08 min

Jörgen Leidenbrant och Linda Ettehag Kviby botaniserar bland humor, pedagogik och spänning, för alla åldrar, i veckans mediekoll.

Jörgen Leidebrants tips:

Paddington 2 - Paddington har ett så gott hjärta och påverkar sin omgivning till det bättre. Det här är en film man blir glad och hoppfull av och som funkar både för barn och för vuxna.

Mauds röda skor - en pekbok för både barn och vuxna med bilder på föremål från Sörmlands museum. På ena sidan finns en stor, färgglad bild på föremålet och på andra sidan information om vad det är, vem det har tillhört och vilken historia det har.

Linda Ettehag Kvibys tips:

Mia & Klara -  Efter Mia Skäringer & Klara Zimmergrens radioprogram Roll on i P3 kom tv-serien Mia & Klara med figurer som Gulletussan, Tabita och Rolle. SVT visar nu alla avsnitt igen. En av Sveriges bästa humorserier, tycker Linda Ettehag.

MODUS - svensk kriminalserie på TV4 och Cmore. Inger Johanne Vik (Melinda Kinnaman) har arbetat som kriminalpsykolog på FBI i USA återvänder till Sverige för att arbeta inom den akademiska världen. Modus är stjärnspäckad, proffsigt gjord och håller spänningsgreppet hela vägen igenom, säger Linda Ettehag Kviby.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".