Jan-Erik Larsson är socialdemokratisk kommunstyrelseordförande i Flen.
Jan-Erik Larsson (S) kommunstyrelsens ordförande i Flen. Foto: Flens kommun & Michael Berwick/Sveriges Radio

Politiker och näringsliv kräver att väg 55 rustas upp

1:28 min

Politiker i flera kommuner kräver tillsammans med näringslivet att väg 55 mellan Katrineholm och Uppsala förbättras.

– Det är en sträcka som är olycksdrabbad, och den är bara bitvis åtgärdad och är en viktig transportsträcka för såväl näringslivet, som pendling och entreprenörer som jobbar i storstadsregionen, säger Jan-Erik Larsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Flen. 

Vägen är viktig för pendlare och transporter och vägen behöver rustas upp eftersom vägstandarden är dålig idag, menar kommuner och näringsliv.

Det var vid Björndammen på väg 55 mellan Malmköping och Strängnäs som tre personer från Katrineholm omkom tidigare i höstas efter en frontalkrock med en lastbil.

Strängnäs, Flen, Katrineholm och Enköpings kommuner kommer nu tillsammans att lyfta upp frågan högre upp på agendan. 

– Alla de olyckor som är och det skick vägen är i så är det inte hållbart och det är ett nationellt intresse att samfinansiera detta med de regionala resurserna. 

Politikerna och näringslivet kräver att väg 55 byggs ut med med fler sträckor som blir 2+1-väg och får mitträcken.

Mellan Norrköping och Flen finns till stora delar 2+1-väg, men norr om Malmköping är vägen trafikosäker, menar Jan-Erik Larsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Flen. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista