Andrew Fox, AFC Eskilstuna.
Det blev bara en halv säsong för Andrew Fox i AFC-tröjan. Foto: Janerik Henriksson/TT

Spelarflykten fortsätter – duo lämnar AFC Eskilstuna

Nu är det klart att ytterligare två spelare lämnar AFC Eskilstuna.

Både den brasilianske mittfältaren Wanderson och engelske yttern Andrew Fox, som båda hämtades in i somras, har gjort sitt i AFC-tröjan.

– När det gäller Wanderson så söker vi en annan typ av mittfältare som är mer rörlig och spelande. När det gäller Fox så är det ömsesidigt beslut, han vill tillbaka till England, säger sportchefen Azad Budak.

Angående skyttekungen Mohamed Buya Turay så har AFC ett antal konkreta bud att ta ställning till, berättar Budak som anser det mest troligt att han kommer hamna utomlands.

Sedan tidigare har följande spelare lämnat AFC: Omar Eddahri, Daniel Björnquist, Alireza Hagighi, Thomas Piermayr, Tim Erlandsson, Mauricio Albornoz och Simon Alexandersson.

När det gäller potentiella nyförvärv säger Budak följande:

– Vi för diskussioner med ett flertal spelare och hoppas kunna komma i hamn snart. Det är spelare på lite olika positioner, bland annat målvakt, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista