Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Linnea, Susanne och Svante i studion
1 av 7
Linnea Svensson, Susanne Lindkvist Eriksson och Svante Ekberg hyllar Finland hela morgonen. Foto: Jonas Carnesten/Sveriges radio
kille med mat i studion
2 av 7
Anton Pohjalainen har koll på memma och dom finska äggen. Foto: Linnea Svensson/Sveriges Radio
Kille i kök med ägg och memma
3 av 7
Anton Pohjolainen 24 från Eskilstuna har koll på det finska köket. Foto: Linnea Svensson/Sveriges Radio
barn med finsk flagga i klassrum
4 av 7
Aliya, Emilia, Olivia och Mikael går på finska skolan i Eskilstuna och firar för fullt den 6e december. Foto: Linnea Svensson/Sveriges Radio
Selfie
5 av 7
Reporter Linnea Svensson startade dagen med att baka finskt bröd tillsammans med Jurri Huoptari. Foto: Linnea Svensson/Sveriges Radio
Nybakat bröd
6 av 7
Finskt rågbröd Foto: Linnea Svensson/Sveriges Radio
papper i glasskål
7 av 7
Kluriga frågor från vår finskdamm. Foto: Linnea Svensson/Sveriges Radio

Susanne och Svante om finsk memma: Blev glatt överraskade

2:23 min

I dag är det 100 år sen Finland blev självständigt från Ryssland, P4 Sörmland uppmärksammar det med hjälp av den finska maten.

Anton Pohjolainen som driver finsk krog i Eskilstuna har som mål att lära sig tycka om den finska påskspecialiteten memma år 2018. 

I morgonstudion provsmakade han memma tillsammans med programledare Svante Ekberg och Susanne Lindkvist Eriksson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".