Erik Skoglund
Erik Skoglund. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Beskedet: Erik Skoglund drabbad av hjärnblödning

0:36 min

Den svenska proffsboxaren Erik Skoglund från Nyköping har drabbats av en hjärnblödning och försatt i koma.

Det skriver hans PR-ansvarige Edward Roff i ett pressmeddelande, ytterligare kommentarer lämnar han inte.

– Vi vill inte kommentera läget utöver vårt pressmeddelande. Vi hoppas på att Erik ska återhämta sig och tänker på honom och hans familj, säger han till TT. 

Skoglund fördes med ambulans till sjukhus på fredagskvällen efter ett sparringpass i Nyköping. Han ska enligt pressmeddelandet väl på lasarettet ha sövts och genomgått en operation för en blödning i hjärnan.

– Läkarna var nöjda med resultatet och Erik är i ett allvarligt men stabilt tillstånd. De kommande 3-4 dagarna är viktiga för hans återhämtning. Under denna tid ber vi alla att respektera Erik och hans familj, skriver Edward Roff i meddelandet.

Skoglund var planerad att gå en titelmatch mot britten Rocky Fielding i London den 17 december. Fajten, som skulle bli en chans till revansch för Skoglund efter förlusten mot Callum Smith i september, har dock sedan tidigare ställts in i samband med att galans huvudnummer också ställdes in.

Förlusten mot Smith var hans första i karriären, då Skoglund dessförinnan hade 26 raka vinster som proffsboxare.

Erik Skoglund är inte den första som drabbats av en hjärnblödning inom svensk proffsboxning. 2013 drabbades Frida Wallberg av en hjärnblödning efter att ha knockats i en titelmatch mot Diana Prazak, Australien, på en boxningsgala i Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".