Arkivbild: Erik Skoglund.
Arkivbild: Erik Skoglund. Foto: Pontus Lundahl/TT

Uppgifter: Väckningsförsök av Erik Skoglund inom kort

Läkarna på Karolinska universitetssjukhuset planerar att inom kort försöka väcka boxaren Erik Skoglund ur den konstgjorda koman.

Det säger Svenska boxningsförbundets läkare Sanna Neselius, som har varit i kontakt med Skoglunds pappa, till Expressen.

Hur han reagerar på väckningsförsöket avgör den fortsatta behandlingen.

– Skulle han ha en väldigt svår hjärnskada kan han inte andas själv, då måste han sövas ner igen med en respirator. Och sedan får man se vad några dagar till ger, säger Sanna Neselius till tidningen.

26-årige Skoglund fördes med ambulans till sjukhus i fredags kväll efter att ha känt sig illamående efter ett träningspass. Han opererades för en hjärnblödning och försattes i koma.

– Han är nedsövd just nu. Och så brukar det vara. Man undersöker patienten för att se att blödningen hålls under kontroll. Man följer vitalparametrar - blodtryck, puls, syremättnad - för att se att allting fungerar som det ska, säger Sanna Neselius.

När P4 Sörmland når Sanna Neselius tillbakavisar hon att hon skulle sagt att ett väckningsförsök ska göras inom kort.

– Det har jag inte sagt och all kommunikation ska ske via Team Sauerland, säger hon.

Fakta: Erik Skoglund

Född: 24 maj 1991 i Vårdinge.
Bor: Nyköping.
Smeknamn: "Swedish Sensation".
Tränarteam: Pappa Johan Skoglund är huvudtränare, brodern Marcus sekond. Angelica Sjöstedt är dietist och kostrådgivare, David Wahlgren fystränare.
Längd: 186 cm.
Viktklass: Supermellanvikt (max 76,2 kg).
Proffsdebut: 1 maj 2010, seger på poäng mot Istvan Laboda, Ungern, i Oldenburg, Tyskland.
Proffsfacit: 27 matcher, varav 26 segrar och en förlust.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista