Nicklas Älgekrans, Guif
1 av 2
Nicklas Älgekrans, tränare i Guif. Foto: Felix Andersson
Handboll. Foto: Rickard Sturesson/Sveriges Radio.
2 av 2
Foto: Rickard Sturesson/Sveriges Radio.

Nicklas Älgekrans om Guifvinsten mot Helsingborg

1:32 min

Igår vann Guif igår borta mot Helsingborg med 31-24. På onsdag möter Guif Ricoh som igår vann borta mot Redbergslid som krossade Guif i tisdags.

– Mot RIK hamnade vi i en ond spiral neråt, det blir så ibland, men jag tyckte att det var bra av killarna att vända det direkt och göra en riktigt bra match mot Helsingborg säger Nicklas Älgekrans, tränare Guif.

Vad gjorde ni som ni inte gjorde i tisdags?

– Vi var mer noggranna i anfallsspelet och gav inte bort några enkla ål till motståndarna som vi gjorde mot RIK då vi sköt i fel lägen och passade dem i handen med lätta kontringsmål. Vi var mer taggade i försvarsspelet.

På onsdag möter Guif Ricoh som ligger på nionde plats i tabellen. Guif ligger på åttonde. Igår vann Ricoh borta mot Redbergslid, som krossade Guif i tisdags, med 24-18.

– Ricoh är på gång. Det är ett bra lag. Det är ju fortfarande samma lag som förut, men de har haft ett tränarbyte. Boquist (Martin) har ju försvunnit. Och så har de fått in Anders Skogäng från Enköping, gammal Skurutränare. De har fått ett litet ryck. Det sitter i huvudet. De har fått en spiral uppåt och då går det bra. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista