sedlar
Foto: Fredrik Sandberg/TT

God man med spelmissbruk döms - tog pengar från sina klienter

God man med spelmissbruk döms - tog pengar från sina klienter
1:15 min

I Eskilstuna har en kvinna i 60-årsåldern med spelmissbruk dömts till ett års fängelse för att ha stulit pengar från tre personer som hon var god man för.

Kvinnan, som är i 60-årsåldern, döms bland annat för att ha fört över stora summor pengar från sina klienters konton och lurat ett par av dem att ta lån som hon sen lade beslag på. I ett fall sålde hon också en klients fonder.

Kvinnan döms bland annat för bedrägeri, förskingring och grov trolöshet mot huvudman till ett års fängelse. Hon ska också betala skadestånd på drygt 630 000 kronor. 

Enligt domen stal hon pengarna eftersom hon hade ett spelmissbruk.

Frivården ansåg att det finns ett övervakningsbehov eftersom hon har ett pågående spelmissbruk som ökar risken för återfall i brott. 

Frivården ville att påföljden skulle bestämmas till skyddstillsyn och att hon ska genomgå en behandling.

Kvinnan har erkänt samtliga gärningar, men ville ha en lindrigare dom bland annat eftersom hon menar att brotten ligger tre och ett halvt år tillbaka.

Men tingsrätten anser att kvinnan gjort sig skyldig till allvarliga förmögenhetsbrott som skett systematiskt mot en utsatt grupp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".