Härad skola Fogdö Skola Stallarholmens skola
Skolorna i Härad, Fogdö och Stallarholmen. Foto: Annizeth Åberg & Linnea Svensson /Sveriges Radio

Skolval i Strängnäs försenas

1:46 min

Skolvalet i grundskolan i Strängnäs senareläggs på grund av att beslutet om nedläggning av vissa skolenheter flyttats fram till slutet av februari.

 Så först därefter kommer elever och föräldrar veta vilka skolor de kan välja.

– Det blir förskjutet och det kommer bli en något kortare tid för skolvalet, säger Maria Antropowa Ehrnfeldt (M) som är ordförande för barn- och utbildningsnämnden i Strängnäs.

Skolvalet var schemalagt mellan den 5:e och 25:e februari. Men eftersom utredningen kring skolans organisation skickats på återremiss och det därmed dröjer med beslut om nedläggning av flera f-3 skolor samt två högstadier, så förskjuts skolvalet till mars.

Det eftersom man väntas kunna fatta beslut i kommunfullmäktige först 26:e februari.

Maria Antropowa Ehrnfeldt säger att barn- och utbildningsförvaltningen kommer hinna med skolvalet även om tiden för hantering blir kortare.

– Det kommer de göra. De arbetar parallellt med olika alternativ eftersom vi inte har något beslut, så de kommer vara så förberedda som möjligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista