Marie Portström chefsläkare primärvården Landstinget Sörmland
Marie Portström chefsläkare på primärvården ber om ursäkt för det som hände Caroline.

Caroline skickades hem från vårdcentralen - fick en hjärtinfarkt

2:07 min

När 26 åriga Caroline Dahlgren sökte vård för bröstsmärtor på vårdcentralen skickades hon hem utan EKG. När hon kom hem fick hon en hjärtinfarkt.

– Jag gick hem och hinner bara innanför dörren så faller jag ihop, jag har en sådan bröstsmärta att jag inte vet vart jag ska ta vägen, berättar Caroline.

Marie Portström chefsläkare primärvården i Landstinget Sörmland, berättar hur rutinerna ser ut när en patient kommer in med bröstsmärtor till vårdcentralen.

– Man tar ett EKG, samtidigt pratar en läkare med patienten och gör en samlad bedömning. Men jag kan inte uttala mig i det här fallet eftersom det pågår en utredning.

Det är ovanligt att en så ung person har en hjärtinfarkt, vilket kan vara en förklaring till att Carolines besvär inte togs på allvar och att hon skickades hem från vårdcentralen. 

– Jag kan inte annat än be om ursäkt för vad som har hänt och vi ska utreda det här och försöka se till att det här inte händer igen, säger Marie Portström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".