Malin Randeniye.
Malin Randeniye tipsar om nyårsmat. Foto: Katarina Larsson/Sveriges Radio och Maja Suslin/TT.
Mat med Malin

Bjud på asiatiska tilltugg på nyår

1:14 min

I årets sista Eftermiddag i P4 Sörmland förbereder Malin Randeniye nyårstilltugg under hela programmet.

Imponera på dina gäster med ett tema på nyårsaftonens tilltugg. Vår matinspiratör Malin Randeniye har valt asiatiska smaker som avslutning på 2017.

Minivårrullar
Rispapper till vietnamesiska vårrullar finns att köpa i välsorterade matbutiker eller i asiatiska butiker. Fyll dina vårrullar med risnudlar, tunt skivad gurka, morot och rödbeta. Du kan också ha i lite grillad kyckling.

Minisushirullar
Du kan göra mini sushirullar med men sjögräsark, lite kokt rundkornigt ris och en valfri sushiinspirerad fyllning som till exempel avokado, lax, gurka eller skaldjur.

Asiatisk tartar
Du kan göra en god tartar av tärnad rå lax eller oxfile. Vill du ha asiatiska smaker på din tartar kan du smaksätta med lite soja eller lite sesamfrön.

Misosoppa
Varför inte avsluta kvällen med en misosoppa perfekt att ta till när man kommer tillbaka in efter ett kylslaget tolvslag. Misopasta finns att köpa i de flesta välsorterade butiker i den asiatiska avdelningen. Du kan även fylla soppa med tärnad tofu, sjögräs och lite strimlad purjolök.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista