Polisbil med blåljus.
Foto: Johan Nilsson/TT

Liftande kvinna utsatt för våldtäktsförsök

1:43 min

En man i 30-årsåldern greps av polisen i en fastighet i Gnesta vid 8-tiden på måndagen misstänkt för olaga frihetsberövande och försök till våldtäkt av en kvinna i 40-årsåldern.

Enligt polisen ringde kvinnan vid 6-tiden till polisen och sa att hon fått lift utanför en nattklubb i Stockholm, men blivit tvingad kvar i bilen och förd till en fastighet där mannen försökte våldta henne.

Färden i mannens bil hade gått till en ödsligt belägen fastighet i Gnesta kommun varifrån kvinnan ringde.

– Han har hindrat henne, enligt vad hon har berättat, från att ta sig ut från bilen, hon förs till en fastighet som visar sig ligga i Sörmland, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson.

Kvinnan kände inte till var hon fanns någonstans när hon ringde polisen, men via uppgifter om registreringsskylten på bilen och en fastighetsbeteckning kunde polisen lokalisera platsen och åka dit och gripa mannen som är misstänkt för olaga frihetsberövande och våldtäktsförsök. 

Polisen förhörde kvinnan under morgonen och förmiddagen och skulle förhöra mannen efter det, uppgav polisen vid 13-tiden på nyårsdagen.

Polisen uppgav på tisdagen att mannen hade släppts. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista