Fotboll. Foto: Jacob Hansson/Sveriges Radio.
Foto: Jacob Hansson/Sveriges Radio.

Eskilstuna City sparkar tränaren efter bråk med AFC

0:34 min

Division 2-klubben Eskilstuna City sparkar sin huvudtränare Jawad Al Jebouri. Bakgrunden är att Jebouri blivit inkallad som assisterande i samarbetsklubben AFC Eskisltuna medan klubben söker ny huvudtränare.

Enligt Eskilstuna-Kuriren känner sig City svikna av Jebouri.

— Jag är extremt besviken på det agerandet. Vi i City är samarbetsklubb och har inte blivit informerade alls om att AFC tänker använda vår tränare. Det är ju ändå vi som betalar Jawads lön, säger han.

Jebouri är mycket besviken över att han ser ut att få lämna klubben direkt.

— Jag har planerat försäsongen och verkligen sett fram mot att leda City (träningen startar den 15 januari). Jag hoppas verkligen att det här är någon form av missförstånd och att båda klubbarna löser det. Just nu känns det som om jag kommer i kläm för något jag inte kan påverka, säger Al Jebouri.

Enligt tidningen tar Citys assisterande tränare Edier Frejd tills vidare över ansvaret för laget.

På tisdagen kom beskedet att AFC Eskilstunas tränare Michael Jolly slutar efter olika uppfattningar om fotbollens inriktning. 

Engelsmannen ersätts som tränare av Nemanja Miljanovic som tills vidare assisteras av Jawad Al Jebouri.

Eskilstuna City skriver följande på twitter:

"Eskilstuna City styrelse har under- efter säsongen haft dialog med A-lagtränaren Jabouri då resultaten uteblivit, hans lojalitet ifrågasatts och stämningen i truppen varit bristfällig. Ovan gör att vi bryter samarbetet".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista