Ambulansförare
Ambulanssjuksköterskorna Annika Erikssons och Johanna Zetterbergs dansfilm på sociala medier har setts av hundratusentals personer. Foto: Linnea Svensson/Sveriges Radio & faksimil instagram

Ambulanspersonalens dans har setts av hundratusentals

1:28 min

Filmen när Annika Eriksson och Johanna Zetterberg dansar på ambulansstationen i Eskilstuna har setts av hundratusentals personer.

Här kan du se när P4 Sörmland dansar med ambulanspersonalen.

Det var förra söndagen när Johanna Zetterberg fyllde år och hon och Annika Eriksson hade jobbat natt som de fick några timmar över.

Då ställde de upp kameran på en av ambulansbilarna och dansade en stund.

– Vi fick lite feeling och vi blev utmanade av våran larmcentral att lägga upp ett dansklipp, så skulle dom göra detsamma, säger Johanna Zetterberg. 

På Johannas instagram-konto har ambulansdansen setts av över 100 tusen personer. Även Expressen la ut filmen på sin Facebook-sida och även där har filmen setts av hundratusen-tals personer. 

Förväntade du dig att det skulle bli så stort? 
– Definitivt inte, då hade jag nog inte fått med Annika. Det är jätteroligt, men lite svårt att förstå, säger Johanna Zetterberg. 

Larmcentralen har ännu inte lagt upp något dansklipp. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".