Henrik Roos, Henning Ejnefjäll, Paul Lötberg, 2njoy och White Monkey.
Henrik Roos, Henning Ejnefjäll, Paul Lötberg, 2njoy och White Monkey. Foto: Katarina Larsson, Jonas Carnesten och privat.

Här är P4 Nästa-finalisterna i Sörmland 2018

2:55 min

Här är bidragen som tävlar i P4 Sörmlands lokala final i musiktävlingen P4 Nästa.

Du kan sms-rösta fram till låtarna framförts i finalen som är fredag 27 juli kl. 15 på Malma marken.

Du kan rösta max 10 gånger genom att skicka ett sms med texten "p4sörm X" (se siffra nedan) till 72250.

Årets lokala P4 Nästa-finalister är:

 • Love is the new black– Paul Lötberg "p4sörm 1"
 • Revolution – Henning "p4sörm 2"
 • Ingenting – 2njoy "p4sörm 3"
 • Alla gånger – Henrik Roos "p4sörm 4"
 • Stand your ground – White Monkey "p4sörm 5"

Skicka din röst i ett sms till 72250.

Röstningen startar den 5 juli och pågår fram till 27 juli kl. 15.45. Ni lyssnare har hälften av makten, juryn den andra hälften.

Lyssna på alla låtar här nedan!

Juryn består av:

 • Douglas Carr – musiker, kompositör, textförfattare, producent, sitter i priskommittén för Polar Music Prize. Född och uppvuxen i Eskilstuna med låtar som "The Sign "All 'Bout the Money" med Meja, "Open Sesame" och "Sing Halleluja" på sitt samvete. Förde tillsammans med Denniz Pop Ace of Base till förstaplatsen på Billboard Chart med "The Sign".
 • Martin Sköld – basist, kompositör och textförfattare. Jobbade i Kent men är numer sidekick i P4 Sörmland. En sörmlänning född i Sparreholm och uppvuxen i Eskilstuna.
 • Lizette Von Panajott – sångerska i Lizette &, textförfattare, komponerar på natten när vi andra sover, är inbiten ljudsamlare. Spelar in och producerar sin musik i egen studio.
 • Cecilia Ringkvist – sångerska, kompositör, framförallt känd som solist i blues-soulbandet Blue Thrill, och det Janis Joplin-/Led Zeppelininspirerade bandet Cecilia and the Happy Happies. Håller just nu som bäst på med en soloskiva.
 • Johanna Iggsten – programledare och producent på P4 Sörmland med mycket fokus på musik. Sörmland Topp 5, P4 Nästa och P4:as livemusikscen.

Final fredag 27 juli

Klockan 15.00 spelar finalisterna live i P4 Sörmlands lokala P4 Nästa-final i Malmköping.

Vinnaren av finalen har sedan chans att gå vidare till riksfinal.

Om P4 Nästa

 • P4 Nästa är P4:s rikstäckande musiktävling för nyskriven och nyinspelad musik. Den vänder sig till både nya och etablerade låtskrivare och artister från hela Sverige. I tävlingen är den inspelade låten central men tävlingsbidrag ska också kunna framföras live med den artist eller grupp som medverkar på inspelningen.
 • P4 Nästas lokala finaler sker via P4:s 25 lokala kanaler inför publik under våren och sommaren. I samband med den lokala finalen avgör publiken tillsammans med jurygrupper, genom röstning och sammanvägda poäng, vilka bidrag som blir lokala vinnare.
 • I början av augusti väljer en jury ut åtta av de 25 lokala vinnarna som slutliga tävlande i riksfinalen. Finalisterna tävlar och uppträder live i direktsändning i P4 under riksfinalen där en slutlig vinnare utses. Den låt som vinner P4 Nästa spelas också regelbundet i P4 och får en tid efter finalen en utmanarchans i Svensktoppen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista