Lars G Linder, ordf i styrelsen för eskisltuna stadsmission. Mattias Claesson, hälsovalsberedningens ordf. Anna-Karin Byström , stadsmissionen. Ellen Boxner, sjuksköterksa. Thorne Wallman, allmänläkare. Eva Rosengren , sjuksköterska. Mats Henningsson, chef asyl- och migranthälsan. Marie Agnestrand, sjuksköterska. Tomas Lindroos, direktorp esklsitnua stadsmiossion. Carolina Bäck, socialchef stadsmissionen
Här är de ansvariga för Stadsmissionens nya hälsocentral som ska hjälpa utsatta människor med vård. Foto: Johanna Jennische/Sveriges Radio.

Därför startar Stadsmissionen hälsocentral

1:53 min

Det ska bli lättare för hemlösa och andra utsatta personer i Eskilstuna att få hjälp av vården.

Varje onsdag eftermiddag kan den som lever i en utsatt situation träffa en sköterska på Stadsmissionen, gratis, och utan att boka tid. Projektet sker i samarbete med Landstinget Sörmland.

– Människor som lever i en utsatt situation har fullt upp att överleva dagen. Många klarar intet klarar av att ta kontakt med vården. Och vissa personer har upplevt att de blivit bemötta på ett mindre bra sätt och blivit brända och är rädda, säger Carolina Bäck, socialchef på Eskilstuna Stadsmission.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista