Dag Bergentoft (M) o Catharina Fredriksson (S) på Järntorget i Oxelösund
Dag Bergentoft (M) o Catharina Fredriksson (S) gör ett gemensamt utspel mot nazistiskt valsabotage Foto: Per Thyrén/Sveriges Radio

Samtliga partier gick samman mot nazistiskt valsabotage

2:16 min

Vid kommunfullmäktiges sammanträde i Oxelösund gick alla partier samman och manifesterade mot det nazistiska valsabotage som drabbat Alliansen.

De senaste veckorna har den borgerliga alliansen vid minst tre tillfällen utsatts för sabotage mot sina valaffischer och sin lokal i Oxelösund.

Det här har fått kommunstyrelsens ordförande, socialdemokraten Catharina Fredriksson och det moderata oppositionsrådet Dag Bergentoft att ta initiativ till ett gemensamt uttalande som de ska presentera för de andra partierna i kommunfullmäktige på onsdagskvällen, med förhoppning om en bred uppslutning.

– Det här är inte bara en vanlig skadegörelse, det är hets mot folkgrupp med nazisttecken. Och det är viktigt för demokratin att vi markerar och jag är övertygad om att vi kommer att få alla partier med oss, säger Dag Bergentoft.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".