Järnvägen vid Stålfors i Eskilstuna. Fredrik Blomberg/Sveriges Radio.
Foto: Fredrik Blomberg/Sveriges Radio. (arkivbild)

Vägbom fastnade vid järnvägen vid Stålforsbron

0:54 min

I Eskilstuna fastnade en av vägbommarna vid järnvägen vid Stålforsbron i stålkonstruktionen ovanför vägen på lördagsförmiddagen. Vägbommen lagades vid 13-tiden på lördagen.

– Vi har underhållspersonal på plats som försöker åtgärda det här för att få loss den här bommen, sa Mona Huovinen, presskommunikatör på Trafikverket vid 12-tiden.

Hon sa då att bilister behövde vara extra försiktiga när man körde över järnvägen och att lokförarna hade fått instruktioner om att köra sakta förbi platsen.

Trafikverket bedömde att man inte behövde stänga av vägen under arbetet.

– Nej, vi har bedömt att det går så pass lite trafik där (tåg) och vi har personal på plats och lokförare kör i krypfart förbi och vi litar på att vi tillsammans ska lösa situationen, sa Mona Huovinen.

Ganska snart efter att Trafikverkets personal kommit till platsen löstes problemet och vägbommarna fungerade återigen som vanligt, uppgav Huovinen vid 13-tiden. 

Varför bommen fastnade i stålkonstruktionen som går över vägen är oklart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".