Fredrik Lindgren (vit hjälm) blev trea i Målillas GP.
Fredrik Lindgren (vit hjälm) blev trea i Målillas GP. Foto: Mikael Fritzon/TT

Fredrik Lindgren trea i GP-finalen i Målilla

2:30 min

Smedernas Fredrik Lindgren kom på en tredje plats i den sjätte av tio GP-tävlingar i speedway som avgjordes i Målilla på lördagskvällen.

Speedway-GP på svensk mark i Målilla. Då blev Fredrik Lindgren trea – och knappade in på VM-ledaren Tai Woffinden.

– Väldigt lång kväll med regnet och mycket väntan. Stor eloge till publiken som är trofasta och ändå står kvar när tävlingen kom igång, säger Fredrik Lindgren.

Fyra andraplatser och en tredjeplats under de 20 första heaten räckte till en plats i semifinalen – där han vann före bland annat VM-ledaren Tai Woffinden som blev trea och missade finalen.

I finalen blev det en tredjeplats för Lindgren bakom Matej Zagar på andraplats och Nicki Pedersen som vann VM-deltävlingen.

– Det var händelserikt. Det var Zagar, jag och Nicki som fajtades där i början och sen tappade jag spår. Sen drog de iväg. Nicke drog det längsta strået. Han är gammal och vis och hård och jag önskar han lycka till första platsen, säger Lindgren. 

Efter kvällens VM-deltävling, som blev rejält försenad på grund av kraftigt regn – ligger Fredrik Lindgren alltjämt tvåa i VM-totalen.

Han minskade avståndet från 20 till 17 poäng upp till Woffinden.

VM-ställning (6 av 10 tävlingar)

1. Tai Woffinden, 91 poäng
2. Fredrik Lindgren, 74 poäng
3. Maciej Janowski, 70 poäng
4. Bartosz Zmarzlik, 69 poäng
5. Emil Sajfutdinov, 62 poäng

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".