Gammal kvinna i rullstol.
Insulin är en av de doser som ibland missas av hemtjänsten i Eskilstuna. Foto: Anders Wiklund/ TT & Bertil Persson/Helsingborgbild/TT.

Kommunala hemtjänsten missar över 400 doser medicin på ett halvår

1:57 min

Under första halvåret 2018 har den kommunala hemtjänsten i Eskilstuna missat att ge över 400 doser medicin.

Hemtjänstpersonal som jobbar åt Eskilstuna kommun och åt det privata företaget Attendo i Eskilstuna har de senaste dagarna berättat för P4 Sörmland att de ibland missar att dela ut mediciner till personer som de utför hemtjänst åt.

Det beror på stress eller dålig planering hos olika arbetsledare eller chefer säger de.

Avvikelserapporter visar på att 450 doser medicin missats att delas ut det första halvåret i år av hemtjänstpersonal som jobbar åt Eskilstuna kommun och ett 20-tal inom Attendo. Exempelvis läkemedel som sömntabletter, insulin och waran. 

Eskilstuna kommuns avvikelserapporter visar även att det skett en ökning när det gäller läkemedelsavvikelser. Om man kollar på det första halvåret i år och jämför det med samma period förra året har det skett en 60-procent ökning. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".