Kritik mot polisen efter dödskjutning

Det skadar polisens förtroende att internutredningen efter dödsskjutningen i Eskilstuna i helgen, kom igång för sent. Det säger den internutredare som nu har tagit hand om fallet.
Dödsskjutningen av den 20-åriga mannen skedde kring midnatt mellan lördag och söndag. Men, därefter dröjde det nästan ett halvt dygn, till söndagsmorgonen, innan polisen i sörmland kontaktade internutredarna. Den internutredare som har han om fallet, Johnny Stammarnäs, säger att ärendet låg för länge hos polisen i Sörmland, och att det inte är bra för polisens trovärdighet. Han poängterar samtidigt att han tror att utredningens inledningsskede säkert hanterades på ett korrekt sätt, men att det ändå skadar förtroendet för polisen. Formellt sett finns ingen jourverksamhet för internutredningar, vilket Stammarnäs beklagar. 20-åringen som sköts ihjäl utanför Eskilstuna i samband med att han skulle gripas, hade kapat en taxibil i Strängnäs. En polisman misstänks för vållande till annans död i samband med dödsskjutningen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".